ZAPIEKANE KIEŁBASKI NADZIEWANE


Składniki:
150 g pokrojonych pieczarek
4 pomidory, trochę masła
1 jajko, 1 łyżeczka curry, 1/8 36% śmietany
10 g tartego sera (ementaler), sól, pieprz
400 g kiełbasek

Sposób przygotowania:
Pieczarki wypłukać i odsączyć. Obraną cebulę pokroić. Pomidory pokroić w plasterki, Formę do pieczenia wysmarować masłem.
Jajko wymieszać z curry, śmietaną, połową tartego sera, cebulą, pokrojonymi pieczarkami, posolić, posypać pieprzem. Kiełbaski rozkroić wzdłuż, włożyć do formy i wypełnić nadzieniem. Na kiełbaskach położyć plasterki pomidorów, posypać resztą sera i zapiec w piekarniku. Piec 15 minut w temperaturze 250 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz