COLESLAW- KFC


Składniki:
- 8 filizanek białej kapusty startej na grubej tarce jarzynowej
- 1/4 filiżanki drobnostartej marchewki
- 2 małe cebule drobno posiekane
- 1/3 filizankki cukru pudru (może być nieco mniej)
- 1/2 łyżeczki  soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 1/4 filiżanki mleka (lub nieco mniej, jeśli majonez nie jest bardzo gęsty)
- 1/2 filiżanki majonezu (dobrze żeby był gęsty, np. Dekoracyjny)
- 1/2 łyźki  białego octu winnego
- 2 1/2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przygotowania:
Startą kapustę i marchewkę wsypać do sporej miski, dodać posiekaną cebulę. Cukier wymieszać z solą, pieprzem, mlekiem, majonezem, octem, sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polać warzywa i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz