PLACKI Z CUKINII Z FETĄ
Składniki:
450 g cukinii
1 łyżeczka soli
8 łyżek posiekanej cebulki dymki (zielone części)
1 starta mała cebulka
8 łyżek świeżego koperku
4 łyżki pietruszki
115 g pokruszonego sera feta
4 lekko roztrzepane jaja
150 g mąki pszennej
sól, pieprz, oliwa
Sposób przygotowania:
Cukinię zetrzeć na sito, posolić i odstawić do odsączenia na 30 minut. Odcisnąć płyn. Przełożyć cukinię do miski. Dodać cebulkę dymkę, cebulę, koperek, natkę pietruszki, ser feta, jajka i mąkę. Doprawić do smaku. Smażyć 5-6 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz