Składniki:
3 skrzydełka z kurczaka (można gotować również na kości ze schabu)
3 korzenie pietruszki
pół selera
2 marchewki
2 duże ziemniaki
pół szklanki kaszy perłowej
koperek
2 łyżki śmietany
pieprz, sól, 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
W 2 litrach wody ugotować skrzydełka. Można dodać pół kostki rosołowej. Marchewkę pokroić w talarki,
pietruszkę, seler, ziemniaki w kosteczkę. Wyjąć skrzydełka, zszumować.
Wrzucić marchewkę, seler, pietruszkę. Kiedy będą na wpół miękkie, dodać
ziemniaki i kaszę. Gotować razem do czasu, aż wszystkie składniki będą
miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, 2 ząbkami czosnku. Dodać posiekany koperek. Zabielić śmietaną. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz