Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- ok. 10 plastrów boczku
- 1 opakowanie mozarelli
- sól, pieprz, tymianek
- oliwa do podsmażenia
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na cienkie kawałki, a następnie rozbić tłuczkiem.
Doprawić solą i pieprzem, a następnie położyć po kawałku sera mozarella
(najlepiej gruby pas, tak by dobrze było rolować), posypać tymiankiem.
Zrolować kurczaka, owinąć go plastrem boczku i przekłuć wykałaczką lub
igłą, by podczas smażenie plastry nie rozwinęły się. Na rozgrzanej
oliwie podsmażyć z obu stron roladki. Gdy będą już delikatnie zezłocone
przełożyć je do naczynia żaroodpornego (dno należy podlać niewielką
ilością oliwy), skropić oliwą z patelni i zapiekać w temperaturze 170
st. C przez ok. 30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz