Roladki z kurczaka w boczku

Składniki:
  • 2 piersi z kurczaka
  • ok. 10 plastrów boczku
  • 1 opakowanie mozarelli
  • sól, pieprz, tymianek
  • oliwa do podsmażenia
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na cienkie kawałki, a następnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem, a następnie położyć po kawałku sera mozarella (najlepiej gruby pas, tak by dobrze było rolować), posypać tymiankiem. Zrolować kurczaka, owinąć go plastrem boczku i przekłuć wykałaczką lub igłą, by podczas smażenie plastry nie rozwinęły się. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć z obu stron roladki. Gdy będą już delikatnie zezłocone przełożyć je do naczynia żaroodpornego (dno należy podlać niewielką ilością oliwy), skropić oliwą z patelni i zapiekać w temperaturze 170 st. C przez ok. 30 minut


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz