Składniki:
filety z piersi kurczaka
cebula
papryka
cebula
papryka
patyczki do szaszłyków
pieczarki
pieczarki
boczek pokrojony w kostkę
Filety pokroić w dużą kostkę i zamarynować.
Marynata:
4 łyżki oleju
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
4 łyżki oleju
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki słodkiej papryki
2 łyżeczki majeranku
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
W
czasie kiedy mięso się marynuje, przygotować warzywa. Cebulę obrać i
pokroić w grube plastry. Paprykę pokroić w kostkę. Jeśli używamy dużych
pieczarek, można pokroić je w ćwiartki. Boczek wędzony kroimy w plastry i
w kostkę, cukinię kroimy w plastry grubości ok. 0,5 cm.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian: mięso i dodatki.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. ok. 15-20 minut, aż będą rumiane.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz