SZPINAKOWA FRITTATA


Składniki:
15 dag liści szpinaku 
4 jajka 
4 łyżki mleka 2% 
sól  
świeżo mielony pieprz 
gałka muszkatołowa 
łyżka dobrego oleju 
1 ząbek czosnku 
10 dag sera feta 

Sposób przygotowania:
Liście szpinaku opłucz, osusz, oderwij łodyżki. Blanszuj 3 min we wrzątku, odsącz, odciśnij, drobno posiekaj. Jajka roztrzep z mlekiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij zmiażdżony czosnek, dodaj szpinak, smaż ok. 2 min. Następnie wylej masę jajeczną, posyp startym serem, smaż 5 min, aż spód frittaty się zetnie. Wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika, zapiekaj 4–5 min, aż ładnie zrumieni się wierzch. SMACZNEGO! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz