Składniki:
15 dag liści szpinaku
4 jajka
4 łyżki mleka 2%
sól
świeżo mielony pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka dobrego oleju
1 ząbek czosnku
10 dag sera feta
Sposób przygotowania:
Liście szpinaku opłucz, osusz, oderwij łodyżki. Blanszuj 3 min we wrzątku, odsącz, odciśnij, drobno posiekaj. Jajka roztrzep z mlekiem,
solą, pieprzem i gałką muszkatołowa. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij
zmiażdżony czosnek, dodaj szpinak, smaż ok. 2 min. Następnie wylej masę jajeczną, posyp startym serem, smaż 5 min, aż spód frittaty się zetnie. Wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika, zapiekaj 4–5 min, aż ładnie zrumieni się wierzch. SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz